2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

PLANTENGIDS

Olijfbomen

Inleiding

De olijf (Olea europea) is afkomstig uit Azië en verspreidde zich 6000 jaar geleden vanuit Iran, Syrië en Palestina naar de rest van het Middellandse Zeegebied. Het is één van de oudste en meest bekende gecultiveerde bomen ter wereld. Hij werd al geteeld voordat de geschreven taal was uitgevonden. De olijf-cultuur werd verspreid door de Grieken en Romeinen, samen met de uitbreiding van het Romeinse Rijk werden de olie-cultuur en de olijfbomen over de gehele wereld bekend.

Olijfbomen worden verkocht in de vorm van struiken, halfstammen en snoeivormen zoals een bolletje op een stam, als kleine plantjes, grotere planten en zelfs solitaire volwassen planten. Mensen die op vakantie zijn geweest in het Middellandse Zeegebied kopen na de vakantie vaak een olijf voor op het terras om het vakantiegevoel die zomer nog even vast te houden.

Olea europea - olijf

Olea europea

View more