2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Wanneer moet ik mijn olijfboom bijmesten?

Informatie


Bijmesten van een Olijfboom

Olijven zijn bomen die in streken groeien met slechte omstandigheden. Het zijn half-wilde sterke planten die niet veel nodig hebben. Een olijfboom heeft niet echt veel meststof nodig en zeker nooit chemische meststoffen.

De beste meststof voor olijfbomen is een organische meststof. Deze soort meststoffen is een combinatie van heel veel verschillende meststofbronnen (tot wel 50 verschillende grondstoffen !!). Hierdoor worden de voedingststoffen heel geleidelijk en over een lange periode afgegeven.

Doordat de voedingstoffen over een periode van ongeveer 100 dagen worden afgegeven, kan de olijfboom deze rustig opnemen en krijgt hij ook een beperkt aanbod. Een te heftige bemesting met agressieve meststoffen zorgt voor een te sterke groei, scheuten die doorschieten en een boom die ernstig verzwakt is naar ziekten en plagen toe.

Oplossen van problemen

Indien een boom niet zo goed groeit, veel blad verliest of geel blad krijgt wordt dikwijls geadviseerd om een extra bemesting te geven. Indien je de olijfboom in het voorjaar al hebt bijgemest, doet een extra bemesting meer kwaad dan goed.

De oorzaak voor de problemen ligt dan meestal bij een gebrek aan zonlicht of een slechte watergift (teveel of te weinig). Je kunt dan beter je manier van water geven of de standplaats van de olijfboom bekijken dan simpelweg wat extra (overbodige) meststof te geven.

Meer informatie over het verpotten van een olijfboom, de standplaats van een olijfboom,  het snoeien van een olijfboom, het planten van een olijfboom, het bijkalken van een olijfboom en het overwinteren van een olijfboom.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen