2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

PLANTENGIDS

Bamboe

Inleiding

Bamboe

Bamboe is er in verschillende hoogtes, stengelkleuren, bladkleuren, bladvormen, woekerend en niet woekerend. Ze worden veelal gebruikt als groenblijvende haagplant (Fargesia murieliae ‘Superjumbo’), in groepen, als solitair of als potplant op het terras. Door de verschillende toepassingen is het dus van belang om goed te weten welke soort je wilt kopen. Na het inwinnen van informatie kies je dan de juiste plant voor het juiste gebruik.

De bodembedekkende soorten verkopen wij niet vanwege het agressieve woekeren. In de woekerende soorten beperken wij ons tot de verkoop van Phyllostachys aurea, Phyllostachys aureosulcata ‘Spectabilis’, Phyllostachys aureosulcata ‘Aureocaulis’, Phyllostachys bissetii, Phyllostachys nigra en Pseudosasa japonica. Deze soorten zijn in toom te houden met een polyethyleen rhizomenbarrière. Beter is om deze te planten op een plaats waar ze hun gang kunnen gaan zonder enige beperking, dan toont de

bamboe zijn echte sierwaarde.

Bamboe’s die niet woekeren

En als je bamboe planten wilt kopen die NIET woekeren, speel dan zeker en kies voor planten uit de familie Fargesia. Fargesia soorten woekeren absoluut NIET, ze zijn pol- of zodenvormend, net als grassen. Ze kunnen zonder rhizomenbarrière geplant worden naast vijvers, opritten, paden etc. De meest verkochte soort is de Fargesia murieliae ‘Superjumbo’, deze is het meest winterhard, wintergroen en zeer geschikt voor hagen. Ook andere Fargesia soorten zijn beschikbaar, telkens met zijn eigen bijzondere eigenschappen.

Wij adviseren om bij het planten een bodemverbeteraar (Dcm Vivimus Universeel) te mengen met de bestaande grond. Zo zorg je ervoor dat de bamboe voldoende organische stof en meststoffen heeft voor een goede start. Later kan men jaarlijks Dcm organische meststof voor siergrassen & bamboe strooien voor steviger stengels en bladeren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, houden bamboes helemaal niet van natte grond. Zorg ervoor dat ze op een plaats terecht komen waar geen wateroverlast is.

Fargesia ‘Obelisk’ - Bamboe

Fargesia ‘Obelisk’

View more
Fargesia ‘Rufa’ - Bamboe

Fargesia ‘Rufa’

View more
Fargesia denudata ‘Xian 2’ - Bamboe

Fargesia denudata ‘Xian 2’

View more
Fargesia murieliae ‘Superjumbo’ - bamboe

Fargesia murieliae ‘Superjumbo’

View more
Fargesia nitida ‘Black Pearl’ - Bamboe

Fargesia nitida ‘Black Pearl’

View more
Fargesia nitida ‘Volcano’ - Bamboe

Fargesia nitida ‘Volcano’

View more
Fargesia robusta ‘Campbell’

Fargesia robusta ‘Campbell’

View more
Fargesia robusta ‘Pingwu’

Fargesia robusta ‘Pingwu’

View more
Fargesia sp. ‘Jiuzhaigou’ - bamboe

Fargesia sp. ‘Jiuzhaigou’

View more
Phyllostachys aurea

Phyllostachys aurea

View more
Phyllostachys aureosulcata ‘Aureocaulis’ - reuzebamboe

Phyllostachys aureosulcata ‘Aureocaulis’

View more
Phyllostachys aureosulcata ‘Spectabilis’

Phyllostachys aureosulcata ‘Spectabilis’

View more
Phyllostachys bissetii - reuzebamboe

Phyllostachys bissetii

View more
Phyllostachys nigra

Phyllostachys nigra

View more
Pseudosasa japonica

Pseudosasa japonica

View more