2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Heeft u informatie over het planten van bamboe?

Informatie


Planten van bamboe

Bamboe planten zijn er in verschillende hoogtes, stengelkleuren, bladkleuren, bladvormen, woekerend, niet woekerend. Bamboe wordt veelal geplant als groenblijvende haagplant, in groepen, als solitair of als potplant op het terras.

De bodembedekkende bamboe planten verkopen wij niet vanwege de hevige woekering, eenmaal in de tuin aanwezig is het zeer moeilijk om ze te verwijderen. Deze bamboe maakt ondergrondse wortelstokken (rhizomen) die zeer agressief groeien.

In de woekerende soorten beperken wij ons tot de verkoop van Phyllostachys aurea, Phyllostachys aureosulcata ‘Spectabilis’, Phyllostachys aureosulcata ‘Aureocaulis’, Phyllostachys bissetii, Phyllostachys nigra en Pseudosasa japonica. Deze soorten zijn in toom te houden met een polyethyleen rhizomenbarrière.

De Fargesia soorten woekeren absoluut NIET, ze zijn pol- of zodenvormend, net als grassen. Ze kunnen zonder rhizomenbarrière geplant worden naast vijvers, opritten, paden etc. De meest verkochte soort is de Fargesia murieliae ‘Superjumbo’, deze is het meest winterhard, wintergroen en zeer geschikt voor hagen.

Fargesia murieliae 'Superjumbo'
Afbeelding: Fargesia murieliae ‘Superjumbo’ (niet woekerende tuinbamboe).

Meer informatie over het snoeien van bamboe.

Phyllostachys en Pseudosasa kunnen bladschade ondervinden bij strenge winters met veel wind. De takken kunnen een beetje invriezen, maar zulllen na verloop van tijd weer nieuw blad maken.

Bloei van bepaalde bamboe’s treedt cyclisch op (bv. om de 40 of om de 100 jaar) zonder een voorspelbaar patroon. Sommige bamboe’s sterven dan volledig af, sommige niet. De oorzaak van deze bloei is niet gekend en behoort tot het mysterie van de bamboe.

Phyllostachys aurea.
Afbeelding: Phyllostachys aurea.

Wij adviseren om bij het planten een bodemverbeteraar (Dcm Vivimus Universeel) te mengen met de bestaande grond. Zo zorg je ervoor dat de plant voldoende organische stof en meststoffen heeft voor een goede start. Later kan je jaarlijks Dcm organische meststof voor siergrassen & bamboe strooien voor steviger stengels en bladeren.

Voor meer uitgebreide informatie per soort verwijzen wij je naar onze plantengids.
Bamboe kun je vinden op de binnenafdeling onder het bord ‘BAMBOE’.

Wij bieden jaarrond een vast assortiment planten aan. Het kan echter gebeuren dat bepaalde soorten tijdelijk niet verkrijgbaar zijn.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen