2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Bamboe die niet woekert: Fargesia murieliae ‘Superjumbo’.

Informatie


Bamboe die niet woekert

Klanten hebben soms schrik om bamboe te planten, omdat deze zal gaan woekeren. Dan heeft boomkwekerij Maréchal dé oplossing voor je tuin: Fargesia murieliae ‘Superjumbo’!

Deze bamboe soort woekert ABSOLUUT NIET en is volledig winterhard, zelfs de harde winters van 2011/12 en 2012/13 zijn deze bamboe planten zonder schade doorgekomen.

Sterker nog, de planten waren na de winter nog altijd mooi frisgroen, dit in tegenstelling tot vele andere bamboe soorten waarvan bijna alle bladeren en takken bruin geworden waren.

De bamboes uit de Fargesia groep woekeren allen NIET, ze zijn geschikt als solitair, haagplant of in pot op een terras. Je kunt deze bamboe met een gerust hart planten naast een vijver met folie of een terras. Ze vormen een dichte groenblijvende haag die vol is tot op de grond in zomer én winter.

De Fargesia murieliae ‘Superjumbo’ is de meest winterharde soort die boomkwekerij Maréchal al jaren zelf kweekt op de eigen kwekerij. Deze soort is zeer geschikt om wintergroene hagen mee te maken. Meer informatie over het snoeien van bamboe.

Er zijn doorlopend zeer scherpe aanbiedingen, zodat je grote volwassen bamboe planten voor weinig geld kunt kopen. Zo hoef je niet te beginnen met een klein plantje en daarna jaren wachten totdat de haag dicht gegroeid is. De grotere kluitplanten zijn leverbaar van oktober-april.

boomkwekerij Maréchal Fargesia              Fargesia murieliae 'Superjumbo' 175/200 (oktober-april leverbaar).

Afb.: boomkwekerij Maréchal Fargesia.     Afbeelding: Fargesia murieliae ‘Superjumbo’ 175/200 (oktober-april leverbaar).

De bamboe planten vindt je op de binnenafdeling onder het bord ‘BAMBOE’.

Meer informatie over het planten van hagen en de keuze van de juiste haagplanten.

 

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen