2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Kan ik bamboe snoeien?

Informatie


Snoeien van bamboe

Het snoeien van bamboe mag, maar de meeste bamboe wordt niet gesnoeid. Bij het gebruik van bamboe als haagplant langs een terras op oprit zie je meer en meer gesnoeide hagen. Bamboe zoals Fargesia en Phyllostachys verdraagt heel goed snoei, dus dit is zeker mogelijk. De meeste bamboe wordt echter op een plaats gezet waar ze volledig kan uitgroeien tot een volwassen plant zonder te snoeien. Ook zonder te snoeien kun je een haag maken van bijvoorbeeld Fargesia, alleen zal de haag dan breder zijn.

Fargesia 'Rufa' bamboe snoeien
Afbeelding: Fargesia ‘Rufa’.

Bij de Phyllostachys soorten komen er naarmate de planten ouder worden meer en meer dode stengels in het midden van de plant. Deze dienen verwijderd te worden, niet enkel om de sierwaarde te behouden maar ook om de uitgroei van nieuwe scheuten te bevorderen. Soms worden alleen de dikste bamboescheuten behouden en een beetje opgeknipt (tot 1.5-2 m),zodat je de decoratieve, gekleurde bamboescheuten beter kan zien.

Meer informatie over het planten van bamboe.

bamboescheuten

Afbeelding: bamboescheuten van Phyllostachys nigra.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen