2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Ik wil graag een mooie rozentuin, hoe kan ik dit bereiken?

Informatie


Een mooie rozentuin

De roos wordt wel eens de ‘Koningin van de bloemen’ genoemd. Er zijn zeer veel verschillende kleuren, geurende rozen, trosrozen, grootbloemige rozen, rozen met gevulde bloemen etc. Wij hebben een selectie gemaakt van de sterkste en meest resistente soorten.

De rozen staan allen in pot en kunnen dan ook het gehele jaar door geplant worden.

roep
Afbeelding: Rosa ‘Eeuwige Passie’.

Bloei

De meeste rozen bloeien van half juni tot eind oktober.

Ons assortiment rozen

Koster rozen: doorbloeiende heesterrozen met een beperkte hoogte (50-60cm).
Grootbloemige rozen: rozen met klassiek gevormde bloemen, meestal met één bloem aan het einde van de stengel. Zijn zeer geschikt als snijroos.
David Austin Struikrozen: merklabel van het rozenhuis David Austin, doorbloeiende rozen met grote gevulde sterk geurende bloemen.
Meer informatie over de Engelse rozen van David Austin.
Meilland rozen: merklabel van het rozenhuis Meilland, sterke bloeirijke en gezonde rozen.
Trosrozen-heesterrozen: vormen grote struiken en zijn absolute blikvangers in de border. Ze hebben meestal bloemen in kleine trossen bij elkaar.
Klimrozen: rozen die klimmen tegen een pergola, rek of muur (mits klimhulp).
Stamrozen: rozen die veredeld/geënt zijn op een stam, er zijn verschillende stamhoogtes leverbaar, meestal tussen 60 cm en 1.10 m.
Treurstamrozen: rozen die veredeld/geënt zijn op een stam en een treurvorm hebben.
Bodembedekkende rozen: rozen die geschikt zijn als lage bodembebedekker. Het zijn kruipende en breed uitgroeiende rozen, meestal doorbloeiend.

De beschikbare variëteiten in deze groepen wisselen nogal eens. Het is daarom aan te raden een kijkje te komen nemen om een idee te krijgen van ons assortiment.

roymeilove
Afbeelding: Rosa ‘Yellow Meilove’.

Planten

Voor meer informatie over het planten van rozen.

Tip1 : Rozen hebben een goede losse grond nodig met veel zuurstof voor de wortels. Wij adviseren om de grond minstens 50 cm-70 cm diep om te woelen en los te maken.

Tip2: Rozen hebben grote honger, geef ze daarom jaarlijks Dcm organische meststof voor rozen bij het begin van het voorjaar.

Snoei

Voor meer informatie over het snoeien van rozen.

Voor meer informatie over het snoeien van klimrozen.

TIP
Het is aan te raden om, zodra de eerste bladeren verschijnen, preventief een behandeling te doen tegen bladluis en meeldauw (Edialux Belrose Garden of KB Roseclear). Op deze manier is de plant beter beschermd en is het eenvoudiger om de rozen gezond te houden gedurende het groeiseizoen.

Rozen kun je vinden op de binnenafdeling onder het bord ‘ROZEN’.

Bij elke plantensoort kun je de volledige plantbeschrijving terugvinden.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen