2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Engelse rozen van David Austin.

Informatie


Engelse David Austin rozen

David Austin rozen worden ook wel Engelse rozen genoemd. Deze Engelse rozen zijn ontstaan door kruisingswerk van David Austin die destijds niet tevreden was met het aanbod van rozen. Hij wilde de goede eigenschappen van de oude soorten behouden, maar deze door kruisingen nog verbeteren. David Austin zocht naar kenmerken als geur, zachte kleuren (pasteltinten), gevulde-dubbele bloemen, lang doorbloeien, natuurlijke vorm van de struik en ziekteresistentie.

Gebruikswaarde Engelse rozen

De ontwikkelde rozen zijn een enorme verbetering geweest voor het aanbod. Niet alleen omdat ze er prachtig uitzien en lekker geuren, maar vooral door de gebruikswaarde. Toegegeven, het zijn dure rozen. Maar wat is duur als je ziet dat David Austin rozen in de tuinen kwalitatief met kop en schouders boven alle andere rozen uitsteken. Meer informatie over het planten van rozen.

In praktijkomstandigheden bij allerlei toepassingen in de tuin blijkt dat David Austin rozen veel langer doorbloeien, soms tot en met november. Het zijn sterke rozen met een grotere weerstand tegen ziekten en plagen. Ze zijn duurzaam, van een rozenperk met Engelse David Austin rozen kun je jarenlang genieten. Meer informatie over het snoeien van rozen.


Engelse rozen van David Austin
Afbeelding: Rosa ‘Crown Princess Margareta’.

 

 

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen