2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Wanneer en hoe moet ik mijn lavendel snoeien?

Informatie


Snoei de lavendel op de juiste wijze

Lavendel snoeien gebeurt vaak niet op de juiste wijze, waardoor de struiken al na enkele jaren niet mooi meer zijn.

Het is erg belangrijk dat je er zo snel mogelijk mee begint. Jonge lavendel planten snoei je zelfs één of twee keer extra het eerste jaar. Je topt de jonge planten regelmatig. Hierdoor worden ze mooi vol en bossig. Dat komt doordat de vorming van nieuwe scheuten onderin de plant wordt gestimuleerd. Bij niet frequent genoeg snoeien verplaatst de groei van de plant zich naar de buitenkant van de lavendel. Het gevolg is een houtachtige binnenkant die kaal is en nooit meer jonge scheuten zal geven.

lavendel snoeien
Afbeelding: lavendel.

In onderstaande video krijg je meer informatie over het snoeien van lavendel:

Wanneer kan ik het best mijn lavendel snoeien?

Naast de manier van snoeien is ook van belang wanneer je de lavendel dient te snoeien. Wij adviseren om de lavendel tweemaal per jaar te snoeien. De eerste keer na de bloei, waarbij je alleen de uitgebloeide bloemtakken wegsnoeit. De tweede keer na de winter (begin maart), waarbij de 1-jarige scheuten van vorig jaar tot bijna op het oude hout teruggesnoeid mogen worden. Wanneer je vanaf het begin volhoudt je lavendel jaarlijks op deze manier te snoeien, zul je vele jaren een mooie lavendelstruik hebben.

Lavendel is een plant die veel voorkomt in het Middelandse-Zeegebied. Dit geeft al aan dat lavendel veel kalk en niet veel water nodig heeft. Indien lavendel teveel water krijgt zullen de wortels gaan rotten en sterft de plant af. Speciale Dcm organische meststof voor lavendel met meer kalium en fosfor zorgt voor een uitbundige bloei met mooie intens gekleurde bloemen. Kalk kan je bijgeven in de vorm van Dcm Groen-Kalk.

Meer informatie over het planten van lavandel en het aanbod van goedkope lavendel.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen