2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Wanneer kan ik lavendel planten?

Informatie


Het planten van Lavandel

Lavendel planten worden verkocht in potten en kunnen dan ook het hele jaar door geplant worden.

Aantal

Een lavendelstruik is snelgroeiend en wordt 40 à 50 cm breed. Om een mooi strakke haag te vormen heb je er 3 per lopende meter nodig.
Om een vlak vol te planten kun je er 6 à 9 /m² zetten. Bij zes stuks zal het langer duren, bij 9 stuks kun je al vrij snel een perfecte blok snoeien.

Water geven

Lavendel mag je (bijna) nooit water geven. Zelfs in droge periodes in de zomer vindt de plant zelf nog zijn water. Enkel bij nieuwe aanplantingen moet je water geven in droge lentes en zomers.
Lavendel zal zelden afsterven vanwege te weinig water, echter wel bij teveel water.

lavendel planten
Afbeelding: Lavandula angustifolia ‘Munstead’.

Bemesting lavendel

Lavendel heeft behoefte aan speciale meststoffen ontwikkeld op maat voor lavendel. Deze bevatten heel veel kalium en fosfaat (Dcm organische meststof voor lavendel).
Kalium zorgt voor een intense kleur van de bloemen en een betere weerstand tegen ziektes. Fosfaat geeft mooiere en grotere bloemen en een betere wortelontwikkeling.

Ook een jaarlijkse bekalking is uitermate belangrijk voor een lavendelstruik. Van nature groeit lavendel ook het best op kalkrijke gronden. Je mag veel kalk gebruiken bij het planten van de lavendel (Dcm Groen-Kalk).

Hierna voldoet een jaarlijkse onderhoudsbekalking.

Snoeien van lavendel

Meer informatie over het snoeien van lavendel.

Lavendel kun je vinden op de binnenafdeling onder het bord ‘BODEMBEDEKKERS’.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen