2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Verse kruiden planten voor gebruik in de keuken.

Informatie


Het planten van verse kruiden

Het planten van verse kruiden voor gebruik in de keuken is één van de hypes van de laatste jaren, gesteund door de interesse voor gezond voedsel en terug naar de natuur.

Een kruidentuin past in elke tuin en op elk terras. Met de vierkante meter tuin is het voor iedereen mogelijk om een kruidentuin of moestuin aan te leggen. Kruiden planten zijn gemakkelijk te onderhouden, beschikbaar in vele soorten, visueel aantrekkelijk, goedkoop en ze geuren vaak heel lekker.

 Italiaanse kruiden
Afbeelding: Italiaanse kruiden.

En zeg nu zelf, wat is er nu leuker dan kruiden plukken in je eigen tuin voor direkt gebruik in de keuken. Verser, lekkerder en gezonder kan niet.

Heel wat keukenkruiden komen uit het Middellandse Zeegebied en vragen een zonnige, warme en luchtige standplaats. Het grootste deel van de kruiden heeft veel zon nodig om de bekende etherische oliën aan te maken. Slechts enkele uitzonderingen hebben schaduw of halfschaduw nodig.

Ocimum basilicum 'Napolitano'
Afbeelding: Basilicum.

Wij bieden een zeer uitgebreid sortiment kruiden aan met tips voor gerechten en medicinaal gebruik. Vanaf begin voorjaar tot en met juni hebben wij de meeste soorten leverbaar, buiten dit seizoen is het sortiment kleiner omdat niet alle kruiden altijd beschikbaar zijn. Kruiden kun je vinden op de binnenafdeling onder het bord ‘KRUIDEN’.

Wij adviseren om bij het planten in de tuin een bodemverbeteraar (Dcm Vivimus Universeel) mengen met de bestaande grond. Zo zorg je ervoor dat de plant voldoende organische stof en meststoffen heeft voor een goede start. Later kan je Dcm organische meststof voor de siertuin strooien als onderhoudsbemesting voor een goede groei en bladkleur.

Als je de planten gebruikt als terrasplant of als je plant in houten bakken adviseren wij Dcm potgrond groenten & kruiden. Later kan je Dcm vloeibare meststof groenten & kruiden gebruiken om een aantal keren per jaar de potten bij te mesten.

Voor meer uitgebreide uitleg en informatie per soort verwijzen wij je naar onze plantengids en de website: www.allegrow.be

Wij bieden jaarrond een vast assortiment planten aan. Het kan echter gebeuren dat bepaalde soorten tijdelijk niet verkrijgbaar zijn.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen