2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Ik wil graag een heidetuin, welke soorten heide planten zijn er?

Informatie


Het planten van heide

Heide planten worden vanwege de vele kleuren veelal gebruikt in bloembakken en gevulde schalen. Door het planten van zogenaamde ‘knopbloeiers’ wordt heide de laatste jaren meer en meer gebruikt in (rots)tuinen.

Deze knopbloeiers (Calluna ‘Gardengirls’) vormen bloemknoppen die niet open gaan en die als knop langdurig kleur geven aan de plant. Ook na strenge vorst blijven de planten mooi zodat ze er maandenlang fris blijven uitzien.

De Calluna ‘Gardengirls’ zijn  een type zomerheide die met kleur beschikbaar zijn van september tot en met november.

Calluna vulgaris 'Athene'.

Afbeelding: Calluna vulgaris ‘Athene’.

Erica is winterheide die bloeit van december tot en met maart/april afhankelijk van de soort.

ercdred

Afbeelding: Erica carnea ‘December Red’.

Heide is een zuurminnende en kalkvrezende plant, dat wil zeggen dat ze een zuurdere grond (pH 4.5-6) vragen.

Wij adviseren om bij het planten een bodemverbeteraar (Dcm Vivimus voor heide, Rhodo & alle zuurminnende planten) te mengen met de bestaande grond. Zo zorg je voor een verzurend effect,  voldoende organische stof en meststoffen voor een goede start.

Later kun je jaarlijks een laagje turf op de bodem leggen om deze optimaal te houden voor deze zuurminnende planten. Kalk strooien en beregenen met kalkrijk water is uiteraard af te raden. Een onderhoudsbemesting met Dcm organische meststof voor Rhodo-Hortensia-Azalea is aan te raden voor een goede groei en bloei.

Voor meer uitgebreide informatie per soort verwijzen wij je  naar onze plantengids. Meer informatie over het snoeien van heide.

Heideplanten kun je vinden op de binnenafdeling onder het bord ‘HEIDE’.

Wij bieden jaarrond een vast assortiment planten aan. Het kan echter gebeuren dat bepaalde soorten tijdelijk niet verkrijgbaar zijn.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen