2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Hoe plant ik dakbomen? Hoe kies ik een dakvormige boom?

Informatie


Bomen met een dakvorm

Voordat je dakbomen of dakvormige bomen gaat kopen en planten is het van belang om de juiste dakvormige boom te kiezen.

Dakbomen zorgen voor rust en structuur in een tuin, geven schaduw en herbergen veel vogels. Dakvormige bomen kun je het best planten als solitair of in groep bijeen, zodat ze met elkaar verbonden zijn.

Bij het kiezen van een boom moet je rekening houden met de uiteindelijke grootte, de omvang en de lichtdoorlatendheid van de kruin. Andere eigenschappen waar je uit kunt kiezen zijn: bloemen, vruchten, herfstverkleuring of een bepaalde bladkleur.

Morus alba 'Platanifolia dakbomen planten
Afbeelding: Morus alba ‘Platanifolia’.

Bij boomkwekerij Maréchal kun je kiezen uit de volgende dakvormige bomen:

Dakbomen
– Liquidambar styraciflua = amberboom
– Morus alba ‘Platanifolia’ = moerbei
– Platanus acerifolia = plataan

Je mag bomen nooit dieper planten dan ze gestaan hebben, doe je dit toch dan zullen ze niet groeien. Het plantgat moet ongeveer 2x zo breed zijn als de wortels of kluit van de boom. Een boompaal is aan te raden aan de westzijde van de boom om scheefwaaien te voorkomen. Wij adviseren om bij het planten een bodemverbeteraar (Dcm Vivimus Universeel) te mengen met de bestaande grond. Zo zorg je ervoor dat de plant voldoende organische stof en meststoffen heeft voor een goede start. Later kun je  gebruiken als onderhoudsbemesting voor dcm organische meststof voor hagen, taxus & coniferen een goede groei en bladkleur.  Bij boomkwekerij Maréchal kun je bij elke plantensoort de volledige plantbeschrijving terugvinden. Onze bomen met blote wortel, kluit en in pot kun je vinden op de buitenafdeling.  Het plantseizoen voor hagen en bomen loopt van begin november tot half april. De bomen met blote wortel kunnen immers enkel verplant worden als ze in rust zijn en het blad is gevallen.  Sommige soorten worden in pot aangeboden en kunnen het gehele jaar door geplant worden.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen