2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Waarom je gazon 3 maal per jaar bemesten?

Informatie


Waarom je gazon 3 maal per jaar bemesten?

1. Om de grasplantjes voldoende voeding te geven. Van een grasplantje wordt veel gevraagd: er wordt op gelopen of gespeeld en elke week worden zijn bladeren deels afgeknipt (maaien van het gras). Hierdoor heeft het veel voeding nodig om zich te herstellen en sterk te blijven.

2. Om mosgroei en onkruidvorming te voorkomen. Door het gazon regelmatig te bemesten, blijven de graszoden mooi dicht en wordt mosgroei en onkruidvorming afgeremd.

3. Om een mooie groene kleur te behouden.

Wanneer je dit niet doet, zal het gazon er na enkele jaren troosteloos uit zien met veel werk en kosten als gevolg.

Dcm meststoffen worden geproduceerd in het makkelijk strooibare MINIGRAN korreltje. Deze kleine korreltjes garanderen een goede verdeling van meststof, een snellere startwerking met dezelfde lange nawerking en een dubbel zo hoge beschikbaarheid van fosfor in vergelijking met klassieke meststoffen in korrel of kruimel.

HET GEHEIM VOOR EEN JAARROND GROEN GAZON: ONDERSTAAND SCHEMA

voorjaarsperiode: maart-april Dcm Gazonstart (dosis 0.3-0.5 kg/10 m²)

Bevat naast stikstof alle voedingsstoffen die je gazon na de winter of na een verticuteerbeurt nodig heeft om snel weer in topconditie te geraken en zijn vitaliteit te herwinnen. Heeft zowel een snelle werking als lange nawerking.

gazon bemesten

zomerperiode: mei-juli Dcm Gazonmeststof (dosis 0.5-1 kg/10 m²)

Heeft een evenwichtige formule en een zachte werking voor een rustige groei, stevige inworteling en een diepgroene kleur, en is bijgevolg ideaal geschikt om je gazon te bemesten net voor de zomer.

gazon bemesten zomer

herfstperiode: september-oktober Dcm gazon meststof voor het najaar(dosis 0.5-0.7 kg/10 m²)

Heeft een hoog gehalte aan kalium en zorgt zo voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen vorst en betreding en geen plaats laat voor mos. Het extra toegevoegde ijzer en magnesium zorgen bovendien voor een mooie groene kleur.

gazon bemesten herfst

winterperiode: oktober-maart Dcm Groen-Kalk (dosis 0.5-1.5 kg/10 m²)

Is een snel oplosbare gekorrelde kalk die rijk is aan magnesium voor een diepgroene kleur van je gazon. Een jaarlijkse kalkbeurt werkt de natuurlijke verzuring van de bodem tegen, belemmert de ontwikkeling van mos, zorgt voor een betere opname van de meststoffen en verbetert de bodemstructuur.

gazon bemesten winter

Meer informatie over de gazonmeststoffen van Dcm.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen