2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Vele soorten hortensia (Hydrangea) voor bloemen in de tuin.

Informatie


De beste Hortensia soorten

Hortensia (Hydrangea) is één van de meest gebruikte tuinplanten. De gebruiksmogelijkheden zijn enorm, er zijn verschillende hoogtes, bloemkleuren, bloemvormen en bloemen met herfstkleuren. Ze worden gebruikt als solitair, als bodembedekker en zelfs als haagplant.

Iedereen kent de Hydrangea ‘Annabelle’ die veel aangeplant wordt bij huizen in ‘Pastoriestijl’. Tegenwoordig verkopen wij als vervanger meer en meer de Hydrangea ‘Incrediball’ (of ‘Strong Annabelle’) vanwege de steviger takken waardoor de planten beter bestand zijn tegen wind en slagregen. Het is een nieuwe Amerikaanse selectie en écht een verbetering tegenover de ‘Annabelle’, vooral in het 2e en 3e jaar na planten worden de takken steeds dikker en sterker.

 Hydrangea 'Incrediball'    Strong Annabelle

Afbeeldingen: Hydrangea ‘Incrediball’ of ‘Strong Annabelle’.

Van de Hydrangea macrophylla soorten met bolvormige bloemen zijn de witte ‘Sneeuwbal’ en de blauwe ‘Nikko Blue’ veel gebruikt, van de randbloeiers (teller-types) verkopen wij de witte ‘Libelle’ en blauwe ‘Bluebird’ veel. De roze ‘Pia’ wordt veelal gebruikt als bodembedekker omdat hij zo laag blijft, ook voor kleinere tuinen en bloembakken is deze soort zeer interessant.

Afbeelding: Hydrangea ‘Pia’.

De laatste jaren zijn er veel Hydrangea paniculata soorten bijgekomen, wij hebben een selectie van de beste soorten in ons assortiment. De meest verkochte is zonder twijfel ‘Limelight’, gevolgd door ‘Pinky Winky’, ‘Phantom’ en ‘Grandiflora’. ‘Phantom’ heeft veel steviger stengels dan de ‘Grandiflora’ waardoor we deze dan ook meer en meer adviseren.

 

Afbeelding: Hydrangea paniculata ‘Limelight’.

Een prachtige paniculata is de soort ‘Bobo’, die wordt veel gebruikt voor vakbeplanting omdat hij zo laag blijft en overweldigend is met bloemen. Ook hier geldt een interessante toepassing voor kleinere tuinen en bloembakken.

Hydrangea aspera ‘Macrophylla’ is een hortensia met zachte, donkergroene fluweelachtige bladeren, die in de half-schaduw moet staan om bladverbranding te voorkomen. Deze soort heeft prachtige paars-witte bloemen van het teller-type.

 

Afbeelding: Hydrangea aspera ‘Macrophylla’.

Omdat er zoveel soorten hortensia’s zijn, zijn er ook nogal wat verschillende snoeimethodes en -regels. Wij hebben bij elke plantbeschrijving van de specifieke hortensia de juiste snoeimethode vermeld. Zo kun je jouw hortensia altijd op de juiste manier snoeien met als gevolg gezonde en mooi bloeiende hortensia’s in het late voorjaar en in de zomer. Je kunt via de zoekfunctie direkt naar de juiste hortensia door te zoeken op Latijnse of Nederlandse naam.

Je vindt de hortensia’s op de binnenafdeling onder het bord ‘HEESTERS’, ze staan alfabetisch gerangschikt op Latijnse naam.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen