2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Tips & advies: spelregels om met succes aan te planten.

Informatie


Spelregels om met succes aan te planten

Planten met blote wortel tijdens het transport inpakken of beschermen (afgesloten transport), zodat de wortels niet kunnen uitdrogen.

pictogram-aanhangwagen-groot

Planten met blote wortel na aankomst onmiddellijk uitplanten. Tijdens het planten de wortels beschermen tegen uitdrogende wind en zon. De planten nooit onbedekt achterlaten in wind en zon.

pictogram-windpictogram-zon

De grond voor het planten goed los maken en een bodemverbeteraar (Dcm Universeel) mengen met de bestaande grond. Zo krijgt de plant voldoende organische stof en meststoffen voor een goede start.

BENLFR#VivimusUniverseelUniversel_60L

Uitplanten zo diep zoals ze gestaan hebben (ongeveer 5 cm boven de eerste wortels of de kluit). Als je té diep plant zullen de planten niet groeien! De kluitdoek niet verwijderen, deze verteert vanzelf en laat de jonge wortels door.

pictogram-planten-groot

Na het planten de grond goed aandrukken en de planten aangieten. Steeds voldoende gieten bij droge periodes, ook de maanden nà planten en zelfs het éérste jaar na planten. De planten zijn nog onvoldoende geworteld om uit zichzelf een erg droge periode te kunnen overbruggen.

pictogram-water-geven

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen