2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Wanneer en hoe moet ik mijn laurier haag snoeien?

Informatie


Het snoeien van een laurier haag

Om een groenblijvende haag van laurier (Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’, Prunus laurocerasus ‘Caucasica’) mooi te houden moet je deze jaarlijks goed snoeien.

laurier haag snoeien
Afbeelding: Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’.

Met het vormen van een laurier haag moet je in een vroeg stadium beginnen. Het is niet mogelijk oude, volwassen planten te veranderen in een goed verzorgde ondoordringbare haag. Jaarlijks moet je de laurier haag zijdelings snoeien. Eenmaal de haag de gewenste hoogte heeft, mag je de laurier ook bovenaan snoeien (= toppen). Vanaf dan snoei je jaarlijks de zijkanten en de bovenkant bij. De kanten van de haag moeten van boven naar beneden uitlopen, zodat het zonlicht ook de lagere takken bereikt. Het is niet raadzaam om rechte kanten te hebben of kanten die naar de basis toe naar binnen lopen (kale uitgegroeide loten is het resultaat van te weinig zonlicht). Je moet de hagen niet té schuin snoeien, dit is niet esthetisch.

haagvorm laurier

Afbeelding: ideale haagvorm, onderaan ongeveer 10 cm breder.

Eén snoeibeurt in de zomer volstaat, maar als je een zeer strakke en volle laurier haag wilt hebben zul je 2 maal moeten snoeien. De eerste keer in de loop van mei-juni, de tweede keer in september. De laurierhaag zal na de tweede snoeibeurt niet meer uitlopen waardoor je bijna 6 maanden een mooie strakke haag hebt.

Meer informatie over het planten van laurier en het planten van Portugese laurier.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen