2015

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Door omstandigheden bieden wij tijdelijk geen waterplanten en kamerplanten aan. Ook groenten zijn momenteel niet leverbaar. Hebt u vragen over de beschikbaarheid van planten dan beantwoorden wij deze graag per mail. Dit geldt ook voor offertes van plantenlijsten.

NUTTIGE INFORMATIE

Hoe kan ik rupsen van de Buxusmot bestrijden?

Informatie


Het bestrijden van de Buxusmot.

De rupsen van de Buxusmot komen vooral voor in de regio Antwerpen tot Brussel en in de omgeving van Gent. De vraatzuchtige rupsen zijn ongeveer 4 cm groot en vreten op korte tijd de Buxusplanten volledig kaal. De rupsen zijn te herkennen aan hun zwarte kop en felgroene kleur met een patroon van zwarte stippen en zwarte en lichte lengtestrepen. De eerste rupsen verpoppen en komen tevoorschijn als vlinders. Deze vlinders leggen dan weer eitjes waaruit de nieuwe generatie rupsen tevoorschijn komt. De mot heeft 2-3 generaties per jaar, daarom is het raadzaam regelmatig de Buxus te controleren op aanwezigheid van rupsen, larven, poppen en schade.

De rupsen kunnen eenvoudig bestreden worden met het middel Bayer Decis Plus. Dit middel heeft een ultra-snelle werking (binnen enkele minuten) en kun je bij ons vinden in het rek met gewasbeschermingsmiddelen.

Bij kleine aantastingen kunnen ingesponnen rupsen en poppen met de hand verwijderd en afgevoerd worden.

Afbeelding: Bayer Decis Plus.

Je kunt de rupsen van de Buxusmot ook op een natuurlijke manier bestrijden. Namelijk door het wegvangen van de motten met een Dcm Mottenval in combinatie met het Dcm Cydalima-pheromone. Klik hier voor meer informatie voor Buxus in topconditie.


Afbeelding: Dcm Mottenval.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen