2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Hoe kan ik rupsen van de Buxusmot bestrijden?

Informatie


Bestrijden van de Buxusmot

De rupsen van de Buxusmot komen vooral voor in de regio Antwerpen tot Brussel en in de omgeving van Gent. De vraatzuchtige rupsen zijn ongeveer 4 cm groot en vreten op korte tijd de Buxusplanten volledig kaal. De rupsen zijn te herkennen aan hun zwarte kop en felgroene kleur met een patroon van zwarte stippen en zwarte en lichte lengtestrepen. De eerste rupsen verpoppen en komen tevoorschijn als vlinders. Deze vlinders leggen dan weer eitjes waaruit de nieuwe generatie rupsen tevoorschijn komt. De mot heeft 2-3 generaties per jaar, daarom is het raadzaam regelmatig de buxus te controleren op aanwezigheid van rupsen, larven, poppen en schade.

De rupsen kunnen eenvoudig bestreden worden met de middelen Bayer Decis Plus, Edialux Insecticide 10ME en Edialux For-Insect.
Edialux Bio-Pyretrex Garden is een ecologisch middel dat snel werkt en ook gebruikt kan worden op groenten en fruit.

Afbeelding: Edialux Bio-Pyretrex Garden.

Deze middelen kun je bij ons vinden in het rek met gewasbeschermingsmiddelen.

Bij kleine aantastingen kunnen ingesponnen rupsen en poppen met de hand verwijderd en afgevoerd worden.

Je kunt de rupsen van de Buxusmot ook op een natuurlijke manier bestrijden. Namelijk door het wegvangen van de motten met een Dcm Mottenval in combinatie met het Dcm Cydalima-pheromone. Klik hier voor meer informatie voor Buxus in topconditie.


Afbeelding: Dcm Mottenval.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen