2019

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Door omstandigheden bieden wij tijdelijk geen waterplanten, kamerplanten en bloembollen aan. Hebt u vragen over de beschikbaarheid van planten dan beantwoorden wij deze graag per mail. Dit geldt ook voor offertes van plantenlijsten.

NUTTIGE INFORMATIE

Wanneer en hoe moet ik mijn rozemarijn snoeien?

Informatie


Snoeien rozemarijn

Een rozemarijn kun je snoeien na de bloei en na de winter in maart.

In de zomer kun je de lange bloemtakken halveren, maar dit is niet noodzakelijk. Als je regelmatig takjes afknipt voor gebruik in de keuken snoei je de rozemarijn uiteraard ook al.
Na de winter (maart) moet je een verjongingssnoei en vormsnoei toepassen.

Een rozemarijn kan net als lavendel sterk verhouten en verouderen. Het is daarom nodig om de plant na de winter te verjongen door middel van snoei. Probeer hierbij niet te snoeien in het oude hout.

rozemarijn snoeien
Afbeelding: Rozemarijn.

Jaarlijks rozemarijn snoeien

Snoei jaarlijks, zodat de breedte en hoogte van de plant onder controle blijft. Door jaarlijks te snoeien wordt de plant gedwongen om binnenin jonge takjes te maken. Snoei je niet of onvoldoende dan zal de rozemarijn verhouten, openvallen en gaat de kwaliteit achteruit.
Met gebruik van deze snoeitips kun je zo nog jaren genieten van een frisse, groeikrachtige rozemarijn struik die je zal voorzien van de nodige kruiden takjes voor je recepten.

Meer informatie over kruiden en het gebruik van kruiden in de keuken.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen