2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Regelmatig gieten van mijn bloembakken is een probleem. Is Dcm Potgrond Aquaterra een oplossing?

Informatie


Watergeven van bloembakken, terras- en balkonplanten

Bij warm zomerweer dien je vrijwel alle terras- en balkonplanten dagelijks water te geven. Sommige planten hebben zelfs meerdere gietbeurten nodig. Indien je veel potten en bakken met planten heeft, wordt dat water geven al snel een hels karwei. Van doorslaggevend belang is dan ook dat de potgrond zo lang mogelijk een goede structuur en waterverdeling behoudt.

Kies dan voor DCM Potgrond Aquaterra®:

  • Deze potgrond is samengesteld uit de allerbeste grondstoffen: tuinturf, turfstrooisel, klei, waterabsorberende polymeren (waterkristallen) en een uitgebalanceerd mengsel van organische meststoffen.
  • De juiste verhouding van tuinturf en turfstrooisel, zorgt ervoor dat de potgrond elastisch blijft en zijn structuur behoudt.
  • Klei controleert, dankzij zijn vermogen om voedingselementen vast te houden, de beschikbaarheid van voedingselementen waardoor de plant altijd de juiste hoeveelheid meststof krijgt.
  • DCM Aquaperla® – Waterkristallen zorgen ervoor dat de potgrond het water lang vasthoudt, om het vrij te geven wanneer de planten het nodig hebben. Deze absorberende polymeren kunnen tot 100 keer hun eigen gewicht aan water en voedingsstoffen opslaan, waardoor je de bloembakken maar half zo vaak moet gieten en de bloei maar doorgaat.
  • Organische meststoffen die gedurende 100 dagen geleidelijk voedingselementen vrijgeven voor uw planten, voor een gelijkmatige groei en rijke bloei.

Dankzij DCM Potgrond Aquaterra® is het mogelijk om het aantal gietbeurten te halveren en heel wat tijd, water en geld te sparen. Dankzij DCM Potgrond Aquaterra® krijgen je planten op elk moment de juiste hoeveelheid vocht voor een evenwichtige, gelijkmatige groei en een mooiere bloei zonder droogtestress. Deze potgrond is ideaal geschikt voor bloembakken met bloeiende planten, terrasplanten, hanging baskets, kamerplanten en alle soorten bloemen en sierplanten in potten en bakken.

Wat zijn waterabsorberende polymeren?

Waterabsorberende polymeren hebben de speciale eigenschap om meer dan 100 keer hun eigen gewicht aan water en daarin opgeloste voedingsstoffen tijdelijk te kunnen vasthouden in afwachting van opname door de plant. Wanneer het gehalte aan vocht en voedingsstoffen in de potgrond afneemt door verdamping en opname door de plant, stellen de polymeren het geabsorbeerde water met voedingsstoffen opnieuw ter beschikking van de plant.

Hoe ga je te werk?

1. Gebruik een pot met gaten in de bodem, zodat overtollig water makkelijk weg kan. Bedek de bodem met een laagje DCM Hydrokorrel.

 


2. Maak de DCM Potgrond Aquaterra® goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte over voor de wortelkluit.

 


3. Haal de plant uit de oude pot, maak de wortels voorzichtig los en haal zoveel mogelijk oude potgrond weg. Zorg dat, vóór het verpotten, de wortelkluit voldoende vochtig is.

 


4. Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goede aansluiting tussen de wortelkluit en de potgrond.

DCM Potgrond Aquaterra® bevat organische meststoffen die gedurende 3 maanden voedingselementen vrijgeven voor een goede groei en rijke bloei. Om daarna de bloei verder te onderhouden, is bijbemesten noodzakelijk. Geef daarna één keer per week DCM Vloeibare Meststoffen. Deze vloeibare meststoffen bevatten organische voedingselementen voor glanzend mooie bladeren en een uitbundige bloei. DCM Vloeibare Meststoffen bestaan in verschillende specifieke formules op maat van iedere plant.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen