2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Prunus lusitanica of Portugese laurier planten als groenblijvende haag.

Informatie


Het planten van een Portugese laurier haag

Portugese laurier of Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ is een groenblijvende heester die zeer geschikt is om hagen mee te vormen. Ook worden er snoeivormen zoals bollen, kegels en ‘wolken’ mee gemaakt, maar dan moet je veel plaats hebben. Portugese laurier verdraagt goed snoei, maar het is aan te bevelen om zeker jaarlijks te snoeien. Je kunt de portugese laurier niet heel hard terugsnoeien na jaren van achterstallig onderhoud. Als je zo hard moet snoeien dat er geen bladeren meer aan de takken zitten, dan maakt de Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ moeilijk nieuwe bladeren. Dit in tegenstelling tot Taxus en Buxus waar je zonder probleem tot op de kale takken kunt snoeien. Meer informatie over het snoeien van haagplanten.

Vanwege de groeikracht kun je Portugese laurier gebruiken om hoge hagen te maken, je moet wel bedenken dat daar ook een bepaalde breedte bij hoort. Het is moeilijk om een Portugese laurierhaag 30 cm breed te houden. Deze groeikrachtige plant geeft op korte termijn een mooie volle haag, vandaar het veelvuldige gebruik als groenblijvende haagplant.

Deze Portugese laurier is er ook als bolvorm op hoogstam. Dat is weer eens iets anders dan een bolacacia of bolcatalpa.

Portugese laurier planten als groenblijvende haag
Afbeelding: hoogstam Prunus lusitanica.

Meer informatie over het planten van hagen en het kiezen van de juiste haagplanten.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen