2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Wanneer en hoe plant ik waterplanten, moerasplanten en waterlelies?

Informatie


Planten van waterplanten

Waterplanten worden verkocht en kun je planten van begin voorjaar tot en met oktober.
Voor het planten van waterplanten heb je (soms) vijvermanden en speciale vijvergrond nodig (Dcm vijverpotgrond) op basis van klei, hierdoor krijg je geen uitspoeling en blijft het water helder.

Soms zijn de planten al in kant en klare manden ingeplant, en kun je deze gewoon in de vijver plaatsen. Wanneer je de grond van de plantmanden voor het plaatsen nat maakt, kun je de manden makkelijker op de bodem zetten met een minimum aan uitspoeling. Er bestaan speciale meststoffen voor waterplanten, Dcm plantbriketten voor vijverplanten zijn meststoffen in geperste tabletvorm. Zij gaan één groeiseizoen mee en zorgen voor een rustige, evenwichtige groei en sterke, weelderig bloeiende vijverplanten met een diepgroene bladkleur. Het voordeel van deze briketten is dat ze geleidelijk en volgens behoefte van de plant de meststoffen vrijgeven, zodat het water zelf niet aangerijkt wordt met voedingsstoffen, en helder blijft.

Planten van een waterlelie

In onderstaande video krijg je meer informatie over het planten van een waterlelie:

Tip: Laat een jonge waterlelie niet direct in diep water zakken, maar laat de plant in enkele weken wennen aan telkens iets dieper water. Het vraagt voor een jonge plant veel energie om de bladeren naar de wateroppervlakte te laten groeien.

Planten van moerasplanten

Moerasplanten houden letterlijk het midden tussen waterplanten en oeverplanten. De waterstand mag wat wisselen, als ze maar van tijd tot tijd natte voeten hebben.
Ze gedijen prima in de ‘wetlands’, dit zijn gebieden die doorgaans drassig zijn, waar het waterniveau zo hoog is als het omringende land.

In onderstaande video krijg je meer informatie over het planten van moerasplanten:

Meer informatie over waterplanten.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen