2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Wanneer en hoe plant ik klimplanten?

Informatie


Het planten van klimplanten

Klimplanten worden in pot gekweekt en kan je daarom het gehele jaar door planten. Veel klimplanten worden geplant tegen de palen van een pergola of tegen een schutting of muur.

Bij toepassing tegen een schutting of muur wordt voor de meeste klimplanten een plantafstand van 1 per lopende meter gehanteerd. Bij het planten van klimop aan draad adviseren wij 4-5 planten per lopende meter afhankelijk van de grootte. Om een groene klimophaag kleur te geven kan je om de paar meter tussen de klimop een bloeiende Clematis, passiebloem of kamperfoelie planten. Hierbij kun je kiezen uit vele bloemkleuren en bloemvormen.

Clematis 'Princess Diana
Afbeelding: Clematis ‘Princess Diana’.

Wij adviseren om bij het planten een bodemverbeteraar (Dcm Vivimus Universeel) te mengen met de bestaande grond. Zo zorg je ervoor dat de plant voldoende organische stof en meststoffen heeft voor een goede start. Later kan je Dcm organische meststof voor Clematis & klimplanten strooien als onderhoudsbemesting voor een goede groei en bladkleur.

In onderstaande video krijg je meer informatie over het planten van klimplanten:

Meer informatie over het snoeien van Clematis en de bloei van blauwe regen.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen