2023

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Een bemesting in het najaar met Dcm Gazonmeststof Najaar voor een sterk gazon in de winter.

Informatie


Dcm Gazonmeststof Najaar, voor een mooi gazon in de winter

De meeste mensen stoppen in de zomer met het bemesten van hun gazon. Door de mooie nazomers van de laatste jaren groeien de gazons echter door tot in november.

Een najaarsbemesting voor het gazon is dan ook aan te raden in september of oktober, omdat zo het gazon versterkt en zonder problemen de winter doorkomt. De werking ervan is zichtbaar tot in het voorjaar.

Dcm Organisch-Minerale Gazonmeststof Najaar is hiervoor ontwikkeld. Doordat deze gazonmeststof rijk is aan kalium ontstaat een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen wintervorst en betreding en die geen plaats laat voor mos. De aanwezigheid van magnesium en ijzer zorgen voor een diepgroene graskleur.

bemesting najaar

Afbeelding: Dcm Organisch-Minerale Gazonmeststof Najaar.

In onderstaande video krijg je meer informatie over bemesting in het najaar:

Wij raden tevens aan om je gazon en siertuin (daar waar nodig) te bekalken met Dcm Groen-Kalk in het najaar. Deze kalk verhoogt snel en veilig de pH van de bodem, bevat 15% magnesium voor een diepgroene bladkleur en is een gemakkelijk strooibare en goed oplosbare korrel.

Door je siertuin in het najaar te bekalken, zal de kalk de hele winter de tijd hebben om op te lossen en door te dringen in de grondlaag waar de plantenwortels zich bevinden. Op die manier zal de zuurtegraad tegen het voorjaar dus aangepast zijn, waardoor de kans op gebreksverschijnselen kleiner is. Bekalken in het voorjaar kan natuurlijk ook, maar vergeet niet dat de kalk toch wat tijd nodig heeft om in de bodem door te dringen en dat het dus even kan duren vooraleer de zuurtegraad overal op peil is.

Meer informatie over de gazonmeststoffen van Dcm en de aanleg van een nieuw gazon.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen