2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Ik heb mos in mijn gazon. Pak de oorzaken aan!

Informatie


Bestrijding van mos in mijn gazon

1. Breng de zuurgraad van de bodem op peil.

Door een jaarlijkse onderhoudsbekalking met Dcm Groen-Kalk wordt de zuurtegraad op een ideaal niveau gehouden voor een goede grasgroei. Het gras kan de voedingsstoffen weer goed opnemen en het mos krijgt geen plaats om zich te ontwikkelen. Dosis 1-1.5 kg/10 m² in het najaar, de winter of het vroege voorjaar.

Zuurgraad gazon                                               Fossiele zeewier

Afbeelding: Dcm Groen-Kalk. Afbeelding: Dcm Fossiele Zeewierkalk van Coccolieten.

2. Geef een aangepaste bemesting.

De tweede oorzaak van mosgroei is te weinig voeding. Dcm Gazon Pur voedt het gazon en pakt het mos bij de wortels aan (dosis 0.8-1.2kg/10 m², werking vanaf 12 graden celsius).

Indirecte werking tegen mos: Na een paar dagen zal het mos verkleuren en geleidelijk afsterven. Na een drietal weken kun je het dode mos tijdens een verticuteerbeurt gemakkelijk verwijderen.

100 Dagen werking: Door de lange werking zal er ook na het verticuteren nog voldoende voeding zijn voor een goede hergroei van het gras. Hierdoor vormt zich een sterke, dichte zode waarin mos geen kans meer krijgt.

Hoog gehalte aan kalium: voor een sterke grasmat, beter bestand tegen betreding, droogte en vorst.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen