2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Meerstammige bomen of struiken, een sieraad in de tuin.

Informatie


Meerstammige bomen of struiken

De laatste jaren is er meer en meer vraag naar meerstammige bomen of struiken. Door hun vorm en karakter kunnen het belangrijke en opvallende zichtpunten  zijn in een tuin. Het kenmerk van een meerstammige plant is dat er vanuit de grond meerdere stammen te zien zijn met als gevolg een grote esthetische waarde.

Afbeelding: meerstammige Betula utilis, berk.

Deze planten zijn door vakmanschap zo gekweekt dat ze deze vorm gekregen hebben, vaak zijn de onderste zijtakken weggeknipt om de stammen duidelijk zichtbaar te maken.

 

Afbeeldingen: meerstammige Quercus ilex, steeneik.

Een meerstammige boom heeft veelal 2 tot 5  stammen die uit de grond komen, een meerstammige struik is vertakt met meerdere stammen of takken die zich net boven de grond bevinden. Als deze planten verder uitgroeien krijgt men een grillige losse vorm met een open karakter en een opvallende takkenstructuur die vaak met een lichtspot nog meer in de kijker wordt gezet. Deze planten zijn goed te snoeien en de grootte is onder controle te houden. Door de bredere structuur met meerdere takken krijgen deze meerstammige bomen of struiken ook meer bladeren en geven ze meer schaduw. Door het open karakter en het breken van het zonlicht krijgt men een aangenaam microklimaat in de tuin.

Meer informatie over het kiezen van bomen.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen