2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Klimop haag snoeien, hoe pak ik dit aan?

Informatie


Snoeien van een klimop haag

Het snoeien van een klimop haag is eenvoudig. Eens de haag volgroeid is, kun je met de haagschaar 1 à 2 keer per jaar de klimop haag flink snoeien.

Klimop verdraagt snoeien heel goed en zal hierop reageren door heel veel nieuwe takken te vormen waardoor de haag mooi dicht groeit. Hoe meer snoei hoe mooier de haag. Indien je haag een beetje breder en losser mag zijn, is 1 maal snoeien per jaar voldoende.

klimop haag snoeien
Afbeelding: klimop.

Klimop haag snoeien

Voor een strakke en smalle haag, zul je 2 maal moeten snoeien. De eerste keer in de loop van mei-juni, de tweede keer in september. De klimop haag zal na de tweede snoeibeurt niet meer uitlopen waardoor je bijna 6 maanden een mooie strakke haag hebt.

Bij klimop hagen bevindt zich de meeste groei bovenin de haag. Het is aan te raden om vooral bovenin de klimop jaarlijks flink te blijven snoeien. Op deze manier heb je ook minder gewicht van takken bovenin de haag, zodat deze minder windgevoelig is bij hevige stormen.

Meer informatie over het planten van klimop en over toepassingen van klimplanten.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen