2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Heeft u informatie over vaste planten?

Informatie


Vaste planten, groot assortiment

Vaste planten zijn kruidachtige planten die ‘s winters bovengronds afsterven en ondergronds overwinteren. Ze komen elke lente terug om hun jaarlijkse cyclus van groei, bloei en zaadvorming te vervolledigen. Uitzonderingen zijn de wintergroene vaste planten die bovengronds niet afsterven.

Het aanbod van vaste planten is ongelooflijk uitgebreid zodat je een grote keuze heeft in vorm, hoogte, bladkleur, bloemkleur, bloemvorm, bloeitijdstip, … Bovendien is er voor elke plek in de tuin wel een vaste plant te vinden, of het nu gaat om een zonnige standplaats of eerder diepe schaduw, droge grond of eerder vochtig.

Met een assortiment van 400 soorten kan je zeker je gading vinden. Meer informatie over het uitgebreide assortiment vaste planten.

Vaste planten worden meestal gebruikt om mooie borders mee aan te leggen of om terraspotten met bloeiende planten mee te maken.

Salvia nemerosa 'Mainacht'
Afbeelding: Salvia nemerosa ‘Mainacht’.

Wij bieden vaste planten jaarrond aan in kleine potjes (p9 = pot 9x9cm). Doch in het late voorjaar wanneer de meeste planten op hun mooist zijn, bieden wij ook een groot assortiment vaste planten aan in een grotere pot (c2 = 2 liter pot).

Deze planten geven direct al meer invulling aan de border voor volop tuinplezier.

Meer informatie over het planten van vaste planten.

Bij de aanschaf van vaste planten wordt gerekend met het aantal stuks per m². Dit noemen wij de ‘plantdichtheid’. Bij hoge soorten worden er minder planten per m²  geplant dan bij lage bodembedekkende soorten. Deze lage soorten vragen net een hogere plantdichtheid om zo snel mogelijk dicht te groeien en zo min mogelijk  onkruid te moeten wieden.

Delphinium 'White'.
Afbeelding: Delphinium ‘White’.

Voor meer uitgebreide informatie per soort verwijzen wij je naar onze plantengids. Meer informatie over het verschil tussen vaste planten en heesters.

Vaste planten kun je vinden op de binnenafdeling onder het bord ‘VASTE PLANTEN’, ze staan alfabetisch gerangschikt op Latijnse naam.

Wij bieden jaarrond een vast assortiment vaste planten aan. Het kan echter gebeuren dat bepaalde soorten tijdelijk niet verkrijgbaar zijn.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen