2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Heeft u informatie over planten op stam?

Informatie


Planten op stam

Planten op stam geven door hun vorm (stam met daarboven een kroon) structuur in een tuin. Ze worden veelal als solitair geplant in een plantvak met lagere heesters of vaste planten. Ook is het mogelijk om een aantal van dezelfde planten op stam op een rij te planten langs bijvoorbeeld een oprit. Door hun vaak beperkte grootte zijn ze ook zeer geschikt voor kleinere tuinen of plantvakken.

Bij het kiezen van een plant op stam moet je rekening houden met de uiteindelijke grootte, de omvang en de lichtdoorlatendheid van de kruin. Andere eigenschappen waar je uit kunt kiezen zijn: bloemen, vruchten, herfstverkleuring of een bepaalde bladkleur.


Afbeelding: Prunus serrulata ‘Kiku-shidare-zakura’ (Japanse treursierkers).

Je mag planten op stam nooit dieper planten dan ze gestaan hebben, doe je dit toch dan zullen ze niet groeien. Het plantgat moet ongeveer 2x zo breed zijn als de wortels of kluit van de plant.

Wij adviseren om bij het planten een bodemverbeteraar (Dcm Vivimus Universeel) te mengen met de bestaande grond. Zo zorg je ervoor dat de plant voldoende organische stof en meststoffen heeft voor een goede start. Later kan je Dcm organische meststof voor hagen, taxus en coniferen gebruiken als onderhoudsbemesting voor een goede groei en bladkleur.


Afbeelding: Hydrangea paniculata ‘Kyushu’.

Voor meer uitgebreide uitleg en informatie per soort verwijzen wij je naar onze plantengids.

Je kunt deze planten vinden op de binnenafdeling onder het bord ‘PLANTEN OP STAM’.

Wij bieden jaarrond een vast assortiment planten aan. Het kan echter gebeuren dat bepaalde soorten tijdelijk niet verkrijgbaar zijn.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen