2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Heeft u informatie over heesters?

Informatie


Informatie sierheesters

Sierheesters of struiken onderscheiden zich van vaste planten omdat ze niet bovengronds afsterven in de winter. Het zijn winterharde, houtige planten die vanaf de bodem vertakken. Vaste planten hebben meestal een rustperiode in de winter en sterven bovengronds af om in het voorjaar opnieuw uit te schieten. Meer informatie over het verschil tussen vaste planten en heesters of struiken.

Bij het kiezen van een heester moet je rekening houden met de uiteindelijk hoogte, breedte, standplaats, bloemkleur, bladkleur, bladvorm, vruchten en herfstverkleuring. Wil je een groenblijvende of bladverliezende heester? Meer informatie over groenblijvende planten en over laagblijvende heesters.

Heesters worden gebruikt als afscheiding, bodembedekker, solitair, om vakken te omranden en om privacy te creëren.

Ze zorgen voor een duidelijke structuur en kunnen de indeling van een tuin bepalen. Grotere groepen geven de tuin een rustige uitstraling.

Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'.
Afbeelding: Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’.

Heesters houden van een luchtige grond met een goede bodemstructuur. Wij adviseren om een bodemverbeteraar (Dcm Vivimus Universeel) te mengen met de bestaande grond. Zo zorg je ervoor dat de plant voldoende organische stof en meststoffen heeft voor een goede start. Later kan je jaarlijks Dcm organische meststof voor de siertuin strooien. Dit zorgt voor sterke planten, geeft de bladeren een gezonde diepgroene kleur en voedt de planten gedurende meerdere jaren.


Afbeelding: Mahonia media ‘Charity’.

Bij de aanschaf van heesters wordt gerekend met het aantal stuks per m². Dit noemen wij de ‘plantdichtheid’. Bij hoge soorten worden er minder planten per m²  geplant dan bij lage bodembedekkende soorten. Deze lage soorten vragen net een hogere plantdichtheid om zo snel mogelijk dicht te groeien en zo min mogelijk  onkruid te moeten wieden.

Voor meer uitgebreide informatie per soort verwijzen wij je naar onze plantengids.

Wij bieden een enorm assortiment heesters aan, deze staan alfabetisch gerangschikt op Latijnse naam.
Je kunt ze vinden op de binnenafdeling onder het bord ‘HEESTERS’.

Wij bieden jaarrond een vast assortiment planten aan. Het kan echter gebeuren dat bepaalde soorten tijdelijk niet verkrijgbaar zijn.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen