2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Ilex ‘Blue Prince’ of Ilex crenata soorten ! Voor een gemakkelijke haag zonder stekels.

Informatie


Ilex crenata en Ilex ‘Blue Prince’ als haag

De meeste mensen denken bij de naam hulst aan een plant met stekels. Dit is inderdaad juist, maar er zijn ook hulst soorten die totaal geen stekels hebben. Ilex of hulst is een plant die weinig onderhoud vraagt en die gemakkelijk te snoeien is.
De meest verkochte hulst soorten bij boomkwekerij Maréchal zijn Ilex meserveae ‘Blue Prince’ en Ilex crenata soorten zoals ‘Green Hedge’, ‘Compacta’‘Dark Green’ en ‘Convexa’.
Deze soorten kweken wij zelf op onze kwekerij in grote hoeveelheden, met als gevolg goedkope hulst planten. Rechtstreeks van de kwekerij naar je tuin.

boomkwekerij Maréchal (hulst soorten)        Ilex 'Blue Prince' c3 40/50.

Afb.: boomkwekerij Maréchal (hulst soorten).  Afbeelding: Ilex ‘Blue Prince’ c3 40/50.

Ilex ‘Blue Prince’ valt op door de donkere, zwarte takken die mooi afsteken bij de glanzende, blauwgroene bladeren. Het is de mannelijke vorm die géén bessen draagt.
Deze bladhoudende sierheester is zeer geschikt voor halfhoge tot hoge hagen, verdraagt goed snoei en is volledig winterhard. Wij adviseren om per lengtemeter 2 planten te voorzien.
Van Ilex ‘Blue Prince’ kweken wij de kleinere planten in pot en de grotere planten vanaf 60/80 cm met kluit.

 


Afbeelding: Ilex meserveae ‘Blue Prince’.

De Ilex crenata (Japanse hulst) soorten hebben blaadjes die nog het meest lijken op die van Buxus. Echter vergis je niet, de groeikracht van deze Ilex is veel groter dan die van Buxus.

De soort ‘Compacta’ is geschikt voor lage hagen en een goede vervanger voor Buxus. De soorten ‘Green Hedge’ en ‘Dark Green’ zijn geschikt voor halfhoge tot hoge hagen omdat ze zo snel groeien. Ze zijn bladhoudend, winterhard en hebben vanwege de kleinere blaadjes een fijnere haagstructuur.

 

Afbeelding: Ilex crenata ‘Green Hedge’.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen