2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Hoe moet ik mijn bolacacia snoeien?

Informatie


Snoeien van je bolacacia

Wanneer je een bolacacia (Robinia pseudoacacia ‘Umbraculifera’) niet zou snoeien vormt hij een bolvormige kroon van wel 3-4 meter doorsnede. Deze lange takken zijn gevoelig voor wind, waardoor er takken kunnen uitwaaien. Dit geeft meestal grote wonden die een invalspoort kunnen vormen voor schimmels. Om dit tegen te gaan is snoei van Bolacacia noodzakelijk, bovendien is de bolvorm dan veel meer uitgesproken en dus mooier. Meer informatie over bolbomen.


Afbeelding: bolacacia.

Wanneer en hoe bolacacia snoeien?

Een bolacacia snoei je het best nà de winter in februari of maart, april is te laat. De takken mogen volledig teruggesnoeid worden tot ongeveer 10 cm.

Tip: gebruik een scherpe snoeischaar en zorg voor mooie, gladde snoeiwonden. Zo zullen de wonden snel opdrogen en hebben schimmels geen kans.

De overgebleven takken zullen kort daarna massaal uitlopen met jonge scheuten, om zo weer tot een mooie bolvorm te groeien.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen