2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Hoe kan ik mijn grond verbeteren?

Informatie


Verbetering van de grond

Alvorens over te gaan tot aanplanten van je tuin is het meestal aan te raden om een bodemverbeteraar te gebruiken. Veruit de meest gebruikte bodemverbeteraar is Dcm Vivimus Universeel, deze moet gemengd worden met de bestaande grond.  Meer informatie over het kiezen van de juiste bodemverbeteraar vindt je hier.

In sommige gevallen is er echter meer nodig om de grond te verbeteren. Hieronder vind je de oplossingen voor de mogelijke problemen:

Probleem: bodemmoeheid, uitgeputte grond
Oplossing: Dcm Bodemactivator

Bodemmoeheid komt nogal eens voor bij uitgeputte bodems in serres. De oplossing is Dcm Bodemactivator, een organisch bodemverbeterend middel rijk aan organische stof waarin bacteriën gemengd zijn. Deze micro-organismen zorgen voor een betere bodemvruchtbaarheid en een rijk en divers bodemleven.  Dcm Bodemactivator vitaliseert intensief betreden en gecompacteerde gronden, ideaal voor de aanleg van moestuin, siertuin en gazon. Ook toepasbaar in de biotuin.

Hoe gebruiken?
Ideale periode: februari tot en met november.
Aanbevolen dosis: 1 kg per 10 m²

Probleem: te zware grond die niet luchtig is
Oplossing: Dcm kleigrondverbeteraar lava

Dcm kleigrondverbeteraar lava bestaat uit harde, poreuze lavakorrels van natuurlijke oorsprong waarmee zware gronden verlucht of gedraineerd kunnen worden. Het is een fysisch bodemverbeterend middel (vulkanische lava 0-3 mm) voor het verbeteren van de lucht-waterhuishouding van bodems. Moet gemengd worden met de bestaande grond en is ook toepasbaar in de biotuin.

Hoe gebruiken?
Ideale periode: januari tot en met december.
Aanbevolen dosis: 2-10 kg per m² (hoe zwaarder de grond hoe hoger de dosis)

Probleem: te lichte zandgrond die geen water vast houdt
Oplossing: Dcm zandgrondverbeteraar bentoniet

Dcm zandgrondverbeteraar bentoniet is een wit-geel, fijn poeder dat bestaat uit kleimineralen om in lichte zandgronden water en voeding langer vast te houden. Kan ook vermengd worden met de composthoop om de kwaliteit van de compost te verbeteren en is toepasbaar in de biotuin.

Hoe gebruiken?
Ideale periode: januari tot en met december.
Aanbevolen dosis: 200-300 gram/m²

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen