2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Dcm Vitasilica Lavameel voor sterkere planten.

Informatie


Dcm Vitasilica Lavameel

 

Lavameel, fysische barrière, rijk aan silicium en sporenelementen

Door zijn unieke eigenschappen vormt lavameel een ideale fysische barrière waardoor belagers verhinderd worden zich te vestigen. Bovendien zorgen de aanwezige mineralen en sporenelementen op de plant voor een optimale groei, waardoor de plant weerbaar is voor externe invloeden.

Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Sterke planten zijn resistenter tegen schimmels; help ze een handje, met lavameel. Dat vulkanisch gesteentemeel bevat veel kiezelzuur en sporenelementen, die een bron van vitaminen voor de planten vormen. Wanneer je het over de bladeren van bijvoorbeeld je tomaten of aardappelen vernevelt, onttrekt Dcm Vitasilica Lavameel water aan het blad, waardoor het harder en resistenter wordt. Gesteentemeel verhoogt ook de zuurtegraad, waardoor bacteriën en schimmels weer minder kans krijgen.

Hoe gebruiken?

Verstuif Dcm Vitasilica Lavameel over de bladeren van je groenten, elke 3 tot 4 weken, van april tot september. Idealiter gebruik je een stuiftoestel; met de hand lukt ook maar het resultaat is veel onregelmatiger en minder zuinig, want 200 g per 100 m² volstaat! Het werkt het best wanneer de bladeren wat vochtig zijn. Kies een windstille dag uit.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen