2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Dcm potgrond en meststoffen, de beste basis voor je mediterrane planten.

Informatie


Dcm potgrond en meststoffen voor mediterrane planten

De vakantiestemming komt weer helemaal terug met olijven, vijgen en citrusboompjes op het terras. Mediterrane planten in potten zijn dan ook ideaal om jouw terras in een zuiders kleedje te steken.

Een zuiders terras

Dcm Ecoterra olijven, vijgen en citrus is een potgrond die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Deze potgrond is speciaal ontwikkeld voor zuiderse planten die lange tijd in eenzelfde pot staan. Het is een uitzonderlijk doorlatende potgrond die gezonde wortels garandeert. De potgrond behoudt zijn luchtige structuur, zelfs als je tijdens de zomer veel water geeft. De combinatie van hoogkwalitatief veen en extra bims of puimsteen houdt de potgrond luchtig en zorgt voor een extra waterbuffer. Bovendien is aan deze potgrond klei toegevoegd zodat de voedingsstoffen langer en beter vastgehouden worden en minder snel uitspoelen.

Planten in een pot waaien nog wel eens om, dit is gemakkelijk op te lossen

Breng een flinke laag DCM Kleigrondverbeteraar Lava onder in de pot aan. De lava verzwaart de pot waardoor hij stabieler zal blijven staan én zorgt voor een reservoir waarin overtollig gietwater terecht kan komen. Wanneer de plant onvoldoende water krijgt, zal ze deze waterreserve kunnen benutten om ongestoord verder te groeien.

Hoe ga je te werk?

 


1. Gebruik een pot met gaten in de bodem zodat overtollig water makkelijk weg kan. Bedek de bodem met een laagje DCM Kleigrondverbeteraar Lava.

 


2. Maak de Dcm Ecoterra olijven, vijgen en citrus goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte over voor de wortelkluit.

 


3. Haal de plant uit de oude pot, maak de wortels voorzichtig los en haal zoveel mogelijk oude potgrond weg. Zorg dat, vóór het verpotten, de wortelkluit voldoende vochtig is.

 


4. Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met Dcm Ecoterra olijven, vijgen en citrus. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm.

 

5. Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goede aansluiting tussen de wortelkluit en de potgrond.

Een uitgekiende voeding doet groeien en bloeien

DCM Vloeibare Meststof Olijven, Vijgen & Citrus is een mild werkende voeding voeding met NPK-gehalte 6-6-7. De organische voedingselementen en een complex van sporenelementen garanderen een uitbundige bloei en smakelijke vruchten. Het extra ijzer in deze vloeibare meststof zorgt voor glanzende diepgroene bladeren. Het extra zink in deze vloeibare meststof zorgt voor sterke planten met stevige bladeren en mooie vruchten.

Tip: Wie olijf- en vijgenbomen in pot op het terras wil houden, overwintert deze best op een vorstvrije en lichte plaats. Je kunt olijf- en vijgenbomen die te groot geworden zijn ook op een beschutte plaats in volle grond planten.

Best snoei je de olijfboom in het voorjaar, vanaf eind februari tot begin april, vóórdat de knopvorming gestart is. Een vormsnoei van olijfbomen is het hele jaar door mogelijk, maar snoei éénjarige uitlopers echter nooit korter dan 20 cm. Vorm de boom zo dat je de takken makkelijk kan oogsten. Snoeien bevordert de vruchtvorming op de éénjarige takken, maar als je geen vruchten wil, snoei je best de bloesems weg. Meer informatie over het snoeien van een olijfboom.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen