2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Tips voor een stralende Buxus in topconditie.

Informatie


Hoe hou ik mijn Buxus in topconditie?

De laatste jaren worden de Buxus planten nogal belaagd door insecten en schimmels. Bij een beperkte aantasting is het niet nodig om je Buxus te verwijderen. Als je de problemen op tijd aanpakt zijn de Buxus planten weer in topconditie te krijgen.

Wij hebben hieronder een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Tip 1

Zorg voor optimale groeiomstandigheden door regelmatige bemesting en bekalking.
Een goed gevoede plant zal van nature minder vatbaar zijn voor ziekten en insecten. Bemest met Dcm organische meststof voor Buxus in maart en bekalk in oktober met Dcm Groen-Kalk. Om een intens groene bladkleur te verkrijgen kun je de Buxus bespuiten met Dcm Bladvoeding Olega Groen. Klik hier voor meer informatie over het bemesten van je Buxus.

Afbeelding: Dcm organische meststof voor Buxus.

Tip 2

Voorzie Buxus regelmatig met een laagje Vitasilica Lavameel. Lavameel zorgt voor een fysische barrière die de plant minder toegankelijk maakt voor insecten en schimmels. De Dcm Poederverstuiver is ideaal om het lavameel te verstuiven. Klik hier voor meer informatie over Dcm Vitasilica Lavameel.


Afbeelding: Dcm Vitasilica Lavameel.

Tip 3

Geef je Buxus regelmatig een douche met Dcm Brandnetelgier om de plant mooi te houden. Klik hier voor meer informatie over Dcm Brandnetelgier.


Afbeelding: Dcm Brandnetelgier.

Tip 4

Hang of plaats de Dcm Mottenval in combinatie met het Dcm Cydalima-Pheromone om de Buxusmot te vangen en te monitoren. Dit kun je het best doen in mei én in augustus.


Afbeelding: Dcm Mottenval.

Tip 5

Snoei bij een aantasting door rupsen of schimmels de Buxus gerust flink terug en mest daarna meteen bij met Dcm organische meststof voor Buxus. Een bladbespuiting met Dcm Bladvoeding Olega Groen zorgt voor een intens groene bladkleur. Een Buxus plant verdraagt enorm goed snoei. Zelfs bij een snoeibeurt waarna er geen groene blaadjes meer aanwezig zijn, zal de Buxus opnieuw beginnen uit te lopen met frisgroene blaadjes.

 

 

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen