2023

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Hoe plant ik bomen voor vochtige grond? Hoe kies ik bomen voor vochtige grond?

Informatie


Bomen voor vochtige grond

Voordat je bomen voor een vochtige grond gaat kopen en planten is het van belang om de juiste boom voor vochtige grond te kiezen.

Bomen voor vochtige grond zorgen voor rust en structuur in een tuin, geven schaduw en herbergen veel vogels. Je kunt bomen voor vochtige grond planten als solitair, op een rij of in een groep.

Bij het kiezen van een boom moet je rekening houden met de uiteindelijke grootte, de omvang en de lichtdoorlatendheid van de kruin. Andere eigenschappen waar je uit kunt kiezen zijn: bloemen, vruchten, herfstverkleuring of een bepaalde bladkleur.


Afbeelding: Liriodendron tulipifera.

Bij boomkwekerij Maréchal is er een ruime keuze aan bomen voor vochtige grond:

Bomen voor vochtige grond
– Acer rubrum ‘October Glory’ = rode esdoorn
– Liriodendron tulipifera = tulpenboom
Prunus ‘Accolade’ = Japanse sierkerselaar
– Prunus ‘Pandora’ = Japanse sierkerselaar
Quercus robur = zomereik

Je mag bomen nooit dieper planten dan ze gestaan hebben, doe je dit toch dan zullen ze niet groeien. Het plantgat moet ongeveer 2x zo breed zijn als de wortels of kluit van de boom. Een boompaal is aan te raden aan de westzijde van de boom om scheefwaaien te voorkomen.

Wij adviseren om bij het planten een bodemverbeteraar (Dcm Vivimus Universeel) te mengen met de bestaande grond. Zo zorg je ervoor dat de plant voldoende organische stof en meststoffen heeft voor een goede start. Later kun je Dcm organische meststof voor hagen, Taxus & coniferen gebruiken als onderhoudsbemesting voor een goede groei en bladkleur.

Bij boomkwekerij Maréchal kun je bij elke plantensoort de volledige plantbeschrijving terugvinden.

Onze bomen met blote wortel, kluit en in pot kun je vinden op de buitenafdeling.

Het plantseizoen voor hagen en bomen loopt van begin november tot half april. De bomen met blote wortel kunnen immers enkel verplant worden als ze in rust zijn en het blad is gevallen. Sommige soorten worden in pot aangeboden en kunnen het gehele jaar door geplant worden.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen