2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Hoe plant ik een boom voor natte grond? Hoe kies ik een boom voor natte grond?

Informatie


Bomen voor natte grond

Voordat je bomen voor een natte grond gaat kopen en planten is het van belang om de juiste boom voor natte grond te kiezen.

Bomen voor natte grond zorgen voor rust en structuur in een tuin, geven schaduw en herbergen veel vogels. Je kunt bomen voor natte grond planten als solitair, op een rij of in een groep.

Bij het kiezen van een boom moet je rekening houden met de uiteindelijke grootte, de omvang en de lichtdoorlatendheid van de kruin. Andere eigenschappen waar je uit kan kiezen zijn: bloemen, vruchten, herfstverkleuring of een bepaalde bladkleur.

Afbeelding: Liquidambar styraciflua.

Bij boomkwekerij Maréchal is er een ruime keuze aan bomen voor natte grond:

Bomen voor natte grond
– Liquidambar styraciflua = amberboom
– Populus nigra ‘Italica’ = populier
Quercus palustris = moeraseik
– Salix alba ‘Liempde’ = knotwilg
Salix sepulcralis ‘Tristis’ = treurwilg

Je mag bomen nooit dieper planten dan ze gestaan hebben, doe je dit toch dan zullen ze niet groeien. Het plantgat moet ongeveer 2x zo breed zijn als de wortels of kluit van de boom. Een boompaal is aan te raden aan de westzijde van de boom om scheefwaaien te voorkomen.

Wij adviseren om bij het planten een bodemverbeteraar (Dcm Vivimus Universeel) te mengen met de bestaande grond. Zo zorg je ervoor dat de plant voldoende organische stof en meststoffen heeft voor een goede start. Later kun je Dcm organische meststof voor hagen, Taxus & coniferen gebruiken als onderhoudsbemesting voor een goede groei en bladkleur.

Bij boomkwekerij Maréchal kun je bij elke plantensoort de volledige plantbeschrijving terugvinden.

Onze bomen met blote wortel, kluit en in pot kun je vinden op de buitenafdeling.

Het plantseizoen voor hagen en bomen loopt van begin november tot half april. De bomen met blote wortel kunnen immers enkel verplant worden als ze in rust zijn en het blad is gevallen. Sommige soorten worden in pot aangeboden en kunnen het gehele jaar door geplant worden.

 

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen