2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Hoe moet ik mijn bolcatalpa snoeien?

Informatie


Snoeien van een bolcatalpa

Wanneer je een bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Nana’ of Catalpa bungei’) niet zou snoeien vormt hij een bolvormige kroon van wel 4 meter doorsnede. Deze lange takken zijn gevoelig voor wind, waardoor er takken kunnen uitwaaien. Dit geeft meestal grote wonden die een invalspoort kunnen vormen voor schimmels. Om dit tegen te gaan is snoei van Catalpa noodzakelijk, bovendien is de bolvorm dan veel meer uitgesproken en dus mooier. Meer informatie over bolbomen.

Afbeelding: bolcatalpa.

Wanneer en hoe Catalpa snoeien?

Een bolcatalpa snoei je het best nà de winter, de takken kunnen dan niet meer invriezen. De takken mogen teruggesnoeid worden tot ongeveer 20-30 cm.

Tip: gebruik een scherpe snoeischaar en zorg voor mooie, gladde snoeiwonden. Zo zullen de wonden snel opdrogen en hebben schimmels geen kans.

De overgebleven takken zullen kort daarna massaal uitlopen met jonge scheuten, om zo weer tot een mooie bolvorm te groeien.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen