2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Mijn bodembedekkende Pachysandra ‘Green Carpet’ gaat kapot, hoe komt dit en wat kan ik hier tegen doen?

Informatie


Bestrijding van schimmels bij Pachysandra

Sinds enkele jaren is er een agressieve schimmel (Volutella pachysandrae) die specifiek Pachysandra ‘Green Carpet’ aanvalt. In combinatie met andere schimmels die elkaars effect versterken kan dit enorme gevolgen hebben. De wortels rotten weg, evenals als het gedeelte van de stengel net boven de grond. De takjes zijn bruin en de Pachysandra verwelkt.
De eerste vaststelling is een plekje waarbij de Pachysandra plat gaat liggen alsof ze watertekort hebben. Als je verder gaat kijken tussen de Pachysandra zul je zien dat de aantasting door de schimmel al ver gevorderd is. Dit is niet eerder opgevallen door het dikke pakket bladeren dat de Pachysandra maakt.

Behandeling

Behandelen met Edialux Eminent Garden. Om problemen te voorkomen is het aan te raden om Pachysandra te planten op een plaats waar de planten goed kunnen opdrogen door de wind en de zon. Als ideale schaduwplant en vanwege het dichte pakket bladeren blijft Pachysandra lang vochtig en dit is een ideale voedingsbodem voor de schimmels. De soort Pachysandra ‘Green Sheen’ blijkt minder gevoelig voor de schimmels, en kan zeer goed geplant worden in volle zon.

 Edialux Eminent Garden

Afbeelding: Edialux Eminent Garden.

Uit de praktijk blijkt dat bij uitgebreide besmetting nieuwe aanplant van Pachysandra ook besmet wordt en zal afsterven. Andere soorten bodembedekkers zijn volledig ongevoelig voor deze schimmel en kunnen dan ook zonder problemen geplant worden als vervanging.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen