2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Hoe vul ik mijn bloembakken op de juiste manier?

Informatie


Het vullen van bloembakken

Voor bloembakken heeft Dcm een speciale potgrond ontwikkeld: Dcm Potgrond Aquaterra.

Dcm Potgrond Aquaterra

Afbeelding: Dcm Potgrond Aquaterra.

Het is een potgrond met aangepaste voeding voor bloembakken met bloeiende planten, terrasplanten, hanging baskets, kamerplanten en alle soorten bloemen en sierplanten in potten en bakken. Deze potgrond bevat klei en Dcm Aquaperla-waterkristallen om voedingselementen en water beter vast te houden. De waterkristallen nemen meer dan 100 keer hun eigen gewicht aan water en voeding op en geven af volgens de behoefte van de plant. Hierdoor vermindert het aantal gietbeurten en blijven je planten gemakkelijker in conditie.

Dit is vooral interessant voor planten die in de volle zon staan, hanging baskets die op moeilijk te bereiken plaatsen hangen en terrasplanten die veel water verbruiken.

Wij adviseren om onderin de bloembakken een laagje Dcm Hydrokorrel te strooien en daarna de bloembakken te vullen met Dcm Potgrond Aquaterra. Voorzie een gietrand van enkele centimeters.

Bijmesten kan later met Dcm Vloeibare meststof voor Geraniums, Surfinia & Bloeiende Planten.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen