2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Een bloeiende bodembedekker met weinig onderhoud: Vinca minor maagdenpalm.

Informatie


Bloeiende bodembedekker Vinca maagdenpalm

Maagdenpalm of Vinca minor is een bodembedekker die veel verkocht wordt, ze worden gebruikt om grotere plantvakken te maken die weinig onderhoud vragen. Eénmaal uitgegroeid vormen ze een groen tapijt waar onkruid geen of minder kans maakt. Als ze in bloei staan is het een waar spectakel.

 Vinca minor

Afbeelding: Vinca minor.

Wij kweken de meest aangeplante bodembedekkende vaste planten en heesters in kleine potjes om zo goedkope bodembedekkers te kunnen aanbieden.  Deze zijn meestal in grote getallen voorradig op het plantencentrum, dagelijks is er verse aanvoer vanuit onze kwekerij.

De meest geplante bodembedekkers zijn:

Alchemilla mollis
Cotoneaster ‘Coral Beauty’
Cotoneaster dammeri ‘Major’
Hedera helix ‘Hibernica’
Lavandula ‘Hidcote’
Lavandula ‘Munstead’
Lonicera nitida ‘Maigrün’
Lonicera pileata
Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’
Tiarella cordifolia
Vinca minor
Vinca minor ‘Gertrude Yekyll’
Waldsteinia ternata

Ook de grassen Pennisetum alopecuroides en Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ (lampepoetsergras) worden gebruikt voor grote plantvakken.

Meer informatie over het planten van bodembedekkers.

Deze planten kunnen het gehele jaar door geplant worden. Om een vak vol te planten adviseren wij tussen de 5 en 10 planten per m², dit is afhankelijk van de soort. De benodigde getallen per m² kun je terugvinden bij de plantbeschrijvingen in de plantengids. De bodembedekkers kun je vinden op de binnenafdeling onder het bord ‘BODEMBEDEKKERS’. De bodembedekkende grassen kun je vinden op de binnenafdeling onder het bord ‘GRASSEN’.

Waldsteinia ternata
Afbeelding: Waldsteinia ternata.

codm     Cotoneaster dammeri 'Major'

Afbeeldingen: Cotoneaster dammeri ‘Major’.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen