2024

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Bezoek ons plantencentrum en laat u verrassen door ons sortiment tuinplanten. Vanaf heden beschikken wij over een leveringsservice! Neem contact op over de mogelijkheden.

NUTTIGE INFORMATIE

Wanneer en hoe snoei ik mijn blauwe bes?

Informatie


Snoeien blauwe bes

De meeste blauwe bessen vormen een flinke struik, snoeien is dan ook zeker nodig. Wij adviseren om de blauwe bes te snoeien in de winter. Je moet zodanig uitdunnen dat je een open struik krijgt. Er moet voldoende licht in de struik kunnen schijnen om de takken en later de vruchten goed uit te laten groeien. Op deze manier kan ook de wind door de struik waaien waardoor de plant en de vruchten sneller zullen opdrogen. Met als gevolg minder last van schimmels.
Sterke vitale takken laat je staan, de oude versleten takken (ouder dan 6 jaar) mag je wegsnoeien. Met deze manier van snoeien verjong je jaarlijks de plant waardoor deze vitaal zal blijven.

Boomkwekerij Maréchal biedt verschillende soorten blauwe bes aan

Vaccinium corymbosum ‘Bluecrop’              produktieras met hoge opbrengsten en grote vruchten
Vaccinium corymbosum ‘Hortblue Petit’    geschikt voor balkon en terras vanwege de compacte groeiwijze, plukperiode in juli én september!
Vaccinium corymbosum ‘Jersey’                   laat produktieras met hoge opbrengsten en meer compacte groeiwijze
Vaccinium corymbosum ‘Pink Lemonade’  roze vruchten
Vaccinium corymbosum ‘Sunshine Blue’     geschikt voor balkon en terras vanwege de compacte groeiwijze, half bladhoudend

Elke soort heeft zijn unieke eigenschappen welke je kunt vinden bij de plantbeschrijvingen. Hier wordt beschreven hoe je moet snoeien, hoe je moet bemesten, welke bodemverbeteraar je moet gebruiken en wanneer er bessen verschijnen. Meer informatie over het planten van blauwe bessen.

blauwe bessen

Afbeelding: Vaccinium corymbosum ‘Jersey’.

 

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen