2015

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Door omstandigheden zijn we verplicht om ons sortiment tijdelijk te beperken tot enkel planten uit onze eigen kwekerijen. Lees het volledige bericht hier.

NUTTIGE INFORMATIE

De bladeren van mijn planten zijn afgevreten, het is net of er happen uit zijn genomen. Wat is dit en wat kan ik hier tegen doen?

Informatie


Deze specifieke bladrandvraat vindt plaats door de gegroefde lapsnuitkever of Taxuskever. Deze 1 cm grote kever is lichtschuw en daarom ’s-nachts actief. Hij vreet typische maanvormige hapjes uit de bladranden. Vanaf half juli begint deze kever eitjes af te zetten in de bodem. De witte larven verschijnen begin augustus, ze worden 1 cm groot en hebben een roodbruine kop en een typische, gekromde c-vorm. Deze larven kunnen grote schade aanrichten aan het wortelgestel van planten. Na de winter gaan de larven over in een popstadium, waarna in mei-juni de 1e kevers tevoorschijn komen.

Behandeling

De larven en jonge kevers kunnen vanaf half mei-half juli behandeld worden met Edialux Pychlorex Garden , de kevers kunnen van mei-september behandeld worden met Edialux Insecticide 10 ME. Herhaling om de 14 dagen is aan te bevelen.

Edialux Pychlorex Garden

Afbeelding: Edialux Pychlorex Garden.

Of milieuvriendelijk behandelen met:

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen