2019

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Van maandag 16 december t/m zondag 5 januari is onze jaarlijkse wintersluiting. | Heeft u vragen over de beschikbaarheid van planten, dan beantwoorden wij deze graag per mail. Dit geldt ook voor offertes van plantenlijsten.

PLANTENGIDS

Bloembollen (momenteel géén aanbod)

Inleiding

Bloembollen

Bloembollen vormen een vrolijke en opvallende aanwezigheid in de tuin. Er zijn veel verschillende kleuren en soorten, maar ook in bloeitijdstip bestaat er een grote afwisseling. Door de juiste combinaties is het mogelijk het grootste deel van het jaar bloeiende bollen in de tuin te hebben, zodat u onafgebroken kan genieten van deze prachtige plantensoort. Bloembollen kan men onderverdelen in 2 categorieën: voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers. De bloeiperiode en de aard van de bollen heeft invloed op de plantperiode. Voorjaarsbloeiende bloembollen zijn winterhard, zomerbloembollen niet. Bij het kopen van bloembollen moet u hiermee rekening houden.

Voorjaarsbloeiende bloembollen

Bloembollen die in het voorjaar bloeien worden in het najaar geplant, vanaf september tot en met december. Hoe vroeger de bollen worden geplant hoe beter en vroeger ze zullen wortelen en gewas ontwikkelen. De beste periode om ze te planten is aan het begin van de herfst omdat dan de grond nog warm is en voldoende vochtig zodat de bollen snel wortelen. Deze bollen zijn winterhard en kunt u  gewoon in de grond laten zitten, ze zullen volgend voorjaar gewoon weer uitlopen en bloeien.

Zomerbloeiende bloembollen

De bloembollen die in het voorjaar worden verkocht en geplant noemt men zomerbloeiers. Ze zijn niet winterhard en moeten in het najaar terug uitgegraven worden. Ze worden vanaf eind februari (wanneer de wintervorst voorbij is) geplant en bloeien in de zomer.

Bloembollen zijn zeker een must voor uw tuin of balkon! Wij bieden dan ook een groot assortiment bollen aan. U kunt vanaf september voorjaarsbloeiende bollen kopen zoals tulp, narcis, krokus, blauw druifje en Allium. Zomerbloeiende bollen zoals Dahlia, Gladiool, Begonia, aronskelk en lelie kunt u kopen vanaf eind februari.