2019

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Door omstandigheden bieden wij tijdelijk geen waterplanten, kamerplanten en bloembollen aan. Hebt u vragen over de beschikbaarheid van planten dan beantwoorden wij deze graag per mail. Dit geldt ook voor offertes van plantenlijsten.

NUTTIGE INFORMATIE

De spannende wereld van succulenten of vetplanten.

Informatie


Succulenten of vetplanten (momenteel niet leverbaar)

De grootste succulentfamilies zijn Crassula’s, Euphorbia’s, Haworthia’s, Agave’s en Aloë’s, maar er zijn nog duizenden andere soorten en hybriden. Een leuke hobby voor liefhebbers van succulenten!

Met succulenten kun je spelen met de meest uiteenlopende kleuren en vormen. De meest voorkomende kleur is groen, maar ze zijn verkrijgbaar in tal van andere kleuren. Ook de vorm is zeer uiteenlopend, van laagblijvende rozetten tot groene struikjes.

euphorbia caput medusae
Afbeelding: Euphorbia caput-medusae.

Succulenten houden van een lichte standplaats en kunnen goed rechtstreekse zon verdragen, maar zelfs een iets donkere standplaats is ook geen probleem.

Vanaf mei tot en met september kunnen de succulenten buiten staan op het terras.

crassula ovata
Afbeelding: Crassula ovata.

De planten verlangen een goed gedraineerde, zanderige grond en niet teveel water. Mesten met cactusvoeding (Dcm vloeibare meststof voor cactussen & vetplanten) tijdens de groeiperiode is aan te raden.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen