2019

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Door omstandigheden bieden wij tijdelijk geen waterplanten, kamerplanten en bloembollen aan. Ook groenten zijn momenteel niet leverbaar. Hebt u vragen over de beschikbaarheid van planten dan beantwoorden wij deze graag per mail. Dit geldt ook voor offertes van plantenlijsten.

NUTTIGE INFORMATIE

Ik heb last van onkruiden op mijn terras en in mijn gazon. Wat kan ik hiertegen doen?

Informatie


Onkruiden op terras en in gazon

Voor de bestrijding van onkruid onderscheiden we twee belangrijke groepen: totale onkruidbestrijding en selectieve onkruidbestrijding. Totale onkruidbestrijding gaat vooral over het onkruidvrij maken en houden van opritten, paden, terrassen,… of het klaarmaken van een perceel voor zaaien van bv. een gazon. Selectieve onkruidbestrijding heeft als doel ongewenste onkruiden tussen beplanting te vernietigen of onkruiden in een gazon aan te pakken.

Totale onkruidbestrijding

Dcm Anti-Onkruid & Anti-Mos Terras, Oprit en Paden wordt geadviseerd voor zowel verharde als niet verharde permanent onbeteelde terreinen. Dit natuurlijke middel heeft een snelle werking tegen onkruiden, mos en grassen. Voor een goed effect is het van belang om de onkruiden goed nat te spuiten en volledig te raken.

Selectieve onkruidbestrijding

Edialux Butisan Garden is een breedwerkend middel tegen kiemende onkruiden tussen planten. Een toepassing op een onkruidvrije grond houdt de behandelde bodem meerdere maanden onkruidvrij (preventieve werking).

Voor hardnekkige onkruiden tussen de planten worden Edialux Genoxone en Edialux Silvanet Garden geadviseerd (deze middelen werken niet tegen grassen).

Voor onkruiden in gazons worden Edialux Dicotex Garden en Edialux Dinet Garden geadviseerd.

Dinet voor jonge gazons (jonger dan 1 jaar) en Dicotex Garden voor meerjarige gazons (1 jaar of ouder).

Edialux Butisan Garden

Afbeelding: Edialux Butisan Garden.

Meer informatie over onkruiden en het voorkomen van onkruid met schors van Dcm.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen