2019

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Door omstandigheden bieden wij tijdelijk geen waterplanten, kamerplanten en bloembollen aan. Ook groenten zijn momenteel niet leverbaar. Hebt u vragen over de beschikbaarheid van planten dan beantwoorden wij deze graag per mail. Dit geldt ook voor offertes van plantenlijsten.

NUTTIGE INFORMATIE

Ik heb last van Klaver = Trifolium repens, hoe kan ik dit onkruid bestrijden?

Informatie


Dicotex Garden tegen Klaver

Klaver vormt een belangrijk probleem voor veel tuinliefhebbers met gazons. Klaver verspreidt zich door uitlopers die langs het oppervlak van de bodem kruipen. Ze vormen regelmatig wortels en vormen daar telkens een nieuwe plant. Het is een zeer agressief onkruid en kan snel een uitgestrekt gebied koloniseren.

Behandeling

Een plek met klaver moet geharkt worden voor het maaien. Hierdoor worden de uitlopers van de grond gehaald en komen ze een beetje hoger te liggen. Bij het maaien worden deze dan verwijderd. Houd het gazon goed vochtig, vooral bij droog weer. Klaver groeit nog verder op relatief droge gazons als het gras allang stilstaat. Er zijn selectieve bestrijdingsmiddelen voor klaver, deze sparen de grassen en kunnen worden gebruikt in gazons (Edialux Dicotex Garden).

Edialux Dicotex Garden
Afbeelding: Edialux Dicotex Garden.

Meer informatie over onkruiden en het voorkomen van onkruid met schors van Dcm.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen