2019

Op dit moment hebben wij geen events gepland staan.

| Door omstandigheden bieden wij tijdelijk geen waterplanten, kamerplanten en bloembollen aan. Ook groenten zijn momenteel niet leverbaar. Hebt u vragen over de beschikbaarheid van planten dan beantwoorden wij deze graag per mail. Dit geldt ook voor offertes van plantenlijsten.

NUTTIGE INFORMATIE

Ik heb last van Japanse duizendknoop = Polygonium japonicum, hoe kan ik dit onkruid bestrijden?

Informatie


Silvanet Garden tegen Japanse Duizendknoop

Een verschrikkelijk invasief, overblijvend onkruid dat heel moeilijk te behandelen valt. Behandelingen hebben maar een klein effect, het is zo sterk dat het zelfs door asfalt en beton heen groeit. De snel groeiende plant maakt takken die gemakkelijk 2m halen in een groeiseizoen. Je kunt Japanse Duizendknoop gemakkelijk herkennen, het heeft takken die op bamboestengels lijken en grote hartvormige bladeren, de witte bloemen verschijnen aan de basis van het blad van juli tot oktober.

Behandeling

De beste manier van behandelen is om het onkruid op geregelde tijdstippen te hakken. Begin met het weg hakken van alle zichtbare delen van de plant. Het eerste jaar kun je het best elke 2 weken alles weghakken, en dit tot in de herfst als de groei stopt. Hierna kun je zodra er een stengeltje verschijnt dit verwijderen. Het is een uitputtingsslag die enkele jaren kan duren. Proberen de plant uit te graven is zeer moeilijk, aangezien de wortels van duizendknoop zeer diep gaan en een uitgebreid wortelstelsel vormen. Alle stukjes die achterblijven zullen opnieuw uitlopen en planten vormen. Zoals gezegd is het wortelsstelsel van dit onkruid uitgebreid en groeit het ongelooflijk agressief. Er zullen verschillende behandelingen nodig zijn vooraleer duizendknoop is uitgeput en verdwijnt. In gazons, weilanden en graslanden kun je een selectief middel gebruiken dat het gras spaart. Omdat Japanse duizendknoop een sterk regeneratie vermogen heeft, moet je een sterk middel gebruiken (Edialux Silvanet Garden).

Edialux Silvanet Garden.

Afbeelding: Edialux Silvanet Garden.

Meer informatie over onkruiden en het voorkomen van onkruid met schors van Dcm.

Terug naar


Informatieoverzicht

Delen